GDPR i vår klubb.

Den 25:e maj ersätts tidigare Personuppgiftslagen (PUL) av något som kallas General Data Protection Regulation, eller kort och gott GDPR. 

Det är ett regelverk som är gemensamt för hela EU, och det ställer från och med den 25:e maj högre krav på hanteringen av personuppgifter än tidigare. 

Vi i Fotoklubben Fokusera Flen har uppdaterat vårt arbetssätt kring alla medlemmars personuppgifter. 

Syfte: Som fotoklubb behöver vi vissa uppgifter för att administrera klubben, såsom för- och efternamn, mailadress samt personnummer. Personnummer lämnar vi vidare till Studiefrämjandet, då många av våra aktiviteter registreras i olika typer av studiecirklar av dem. 

Förvaring: Personuppgifterna i skriftlig form registreras i ett exceldokument som regelbundet uppdateras. Det hanteras och förvaras av ordföranden. Bilder från fototräffar och övriga aktiviteter lagras på Dropbox där enbart medlemmar kan logga in. De förvaras även på hårddisk hos ordföranden och webbansvarig. 

E-post: Ordförande och webbansvarig har tillgång till klubbens e-post.

Förteckningar: Medlemsregister samt registrering av medlemsavgift. Hanteras och förvaras av ordföranden. 

Tid: Fotoklubben Fokusera Flen avser att spara personuppgifter så länge som klubben finns kvar. Medlemmar kan när som helst kräva att alla personuppgifter skall raderas.

Samtycke: För att Fotoklubben Fokusera Flen ska vara förenlig med Dataskyddsförordningen krävs att du som medlem samtycker till vår hantering av dina uppgifter. Detta behöver ske skriftligen. Vi önskar att du som medlem sänder oss ett mail där du skriver att du samtycker till vår hantering av dina personuppgifter. Från och med 25:e maj 2018 finns även en iklickbar ruta vid medlemsansökningen. 

Samtyckesmail skickas till: fotoklubbenfokuseraflen@gmail.com

För klubben
 
Ordförande Hanna Nordin

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Inger Lundström » GDPR i vår klubb.:  ”Jag samtycker till Fotoklubben hantering av mina personuppgifter. Med vänlig häl..”

  • Annelie Melkersson » GDPR i vår klubb.:  ”Helt okej med de sex första siffrorna i person numret tycker jag men de fyra sis..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln