Nattfoto.

Att fotografera natthimlen är väldigt speciellt, och det är lätt att få blodad tand. En kamera fångar upp mycket mer än vad ögat kan se.

Egentligen behöver man inte någon avancerad utrustning för att ta bilder på t.ex. norrsken eller vintergatan.

Ett stativ (finns att låna hos klubben), kamera och gärna ett något vidvinkligt objektiv. Och sedan mängder med tålamod.

Bild ovan: Roger Forsmark

Vi i klubben åker med jämna mellanrum när prognosen ser bra ut, ibland med kort varsel, vill du hänga med så säg till oss. Vi skriver i vår medlemsgrupp på Facebook när vi överväger att åka.

Bild ovan: Hanna Nordin

Bild ovan: Ulrika Lifvakt