2017

Förra veckan var vi ett gäng som besökte ishallen här i Flen. Det vankades skridskodisco och det är ett utmärkt sätt för oss i klubben att öva, öva och åter öva.

Inomhusfotografering i befintligt ljus är svårt, tillför man rörelse är det ännu svårare, och tillför man dessutom en nedsläckt ishall, med discolampor i olika färger, sätter det verkligen fotografen på prov.

Vill ni se samtliga bilder från oss som var där klickar ni in er på "Galleri" här på sidan.
Bild av Marko Thomsson
Läs hela inlägget »
Vi har snyggat till hemsidan lite. Klickar ni in er i Galleriet så finns det en lista per aktivitet, där finns bilder från fler medlemmar.

"Lilla Fotoplanket" är även den i ordninggjord, och nu är det lätt att se vem eller vilka som vunnit.

Kika gärna in!

Bild från vår workshop av Ulrika Lifvakt -->
Läs hela inlägget »

Grattis Fotoklubben Fokusera Flen!

Förra veckan firade vi att klubben nu har funnits i ett år.
Detta gjordes under ett medlemsmöte medans vi mumsade smörgåstårta och tittade på fina bilder från mörkerfotografering, tagna av Roger Forsmark.
Vi tittade även på några filmklipp med tips till fotoklubbar och pratade om hur vi kan utveckla vår klubb.

Läs hela inlägget »

Nytt för hösten är att vi släpper begränsningen för hur många bilder man får delta med, numer är det fritt fram att skicka in fler bilder inom periodens tema.

Så, känn dig inte begränsad inför nästa period, fram för svartvitt!

30 september är sista dagen för inskick av temat.

/ Hanna

Bild av Hanna Nordin

Etiketter: lilla fotoplanket

Temat som Tina valde till denna period är

SVARTVITT

och här kommer en påminnelse om att sista dagen att skicka in sitt bidrag är den 30 september.

Bilden till höger är tagen av Cecilia Engström

Läs hela inlägget »

Grattis till Tina Håkansson!
Efter omröstning på medlemmarnas facebook-sida får hennes bild pryda vårt lilla fotoplank här på hemsidan.

Temat var blommor och växtlighet,
Tina får förutom äran även bestämma vad denna periods tema blir.

Läs hela inlägget »
Glöm inte att skicka in nästa periods TEMA i Lilla Fotoplanket.

"BLOMMOR OCH VÄXTLIGHET" är det som gäller och bilden till höger är Roger Forsmarks bidrag.

Hälsningar Hanna
Läs hela inlägget »

Förra veckan var vi ett gäng från Fotoklubben och hälsade på Flens Brukshundsklubb när de hade tävlingar.

Strålande solsken, pigga hundar och taggade fotografer. Det var riktigt roligt, hoppas vi får möjlighet att åka dit igen.

/Hanna

Foto Av Hanna Nordin

Läs hela inlägget »
Den 8:e juni klockan 18.30 är det medlemsträff i lokalen på Götgatan i Flen.

Vi kommer prata om Föreningsmässan vi deltog på, vilka önskemål som uppkom från besökare och hur vi kan jobba i riktning mot de önskemålen.

Vi kommer se på bilder från Zombiwalken vi åkte till, och vi kommer prata om vad för verksamhet vi ska ha i höst.

Fika finns på plats, föranmäl genom att skicka iväg ett mail till fotoklubbenfokusera@gmail.com, eller klicka "Kommer" på evenemanget på Facebook.

Är man fundersam på vad ett medlemskap hos oss kan ge, så får man gärna komma på en medlemsträff och träffa oss alla.

Hoppas vi ses!
Läs hela inlägget »
Nu har vi hunnit "känna in" oss i cyberrymden. Och konstaterat att hemsidedesignen inte var riktigt anpassad för det vi vill fokusera på: foto! Så nu är sidan breddad för att kunna visa bilder på ett bättre sätt, och menyerna finns i ovankant.

Skulle ni hitta något som ser knasigt ut får ni gärna skriva en rad här under.

Kika gärna in under "GALLERI", där uppdaterar vi kontinuerligt med bilder från våra två senaste evenemang.

Må så gott!
Hälsningar Hanna
Läs hela inlägget »
Tina och Cerese har valt tema för nästa period, och det är:

"Blommor och växtlighet"

Fitt att tolka som man vill.

Deadline för inskick av bilder till detta är 30 juni.

(Bild av Hanna Nordin -->)

Så spännande,
trots att vi hade två omröstningar blev det lika i toppen vilket gör att vi nu har två bilder som pryder vårt lilla fotplank!

Grattis!
Tina Håkansson och Cerese Andersson
som kommer att få välja tema till nästa period.

Läs hela inlägget »

Stort tack till Ulrika Lifvakt och Roger Forsmark som visade underbara bilder från Island. Tack även till Cerese som axlade rollen som mötesordförande toppenbra.

Styrelsens sammansättning ser numer ut som följande:

Ordförande Hanna Nordin
Vice ordförande och sekreterare: Seija Hidvegi
Kassör: Cecilia Engström
Suppleant: Bente Bach
Suppleant: Tina Håkansson

Tack till alla deltagare, vi ser fram emot att jobba för att få fram fler fotointresserade i Flen!

Hälsningar styrelsen i Fotoklubben Fokusera Flen

Läs hela inlägget »
Temat för nästa period är VATTEN, valt av Roger Forsmark.

Fram t.o.m. 31 mars kan ni medlemmar skicka in bilder på vatten i alla tänkbara former. Efter den 31 mars genomför vi en omröstning på bilderna, och vinnande bild får pryda LILLA FOTOPLANKET en tid framöver.

Reglerna för temat är:
- Bilden ska vara fotograferad av dig själv.
- Du godkänner att Fotoklubben Fokusera Flen lägger upp bilden på hemsidan och i sociala medier.

Skicka bilden till fotoklubbenfokuseraflen@gmail.com och märk mailet med "TEMA VATTEN".
(Bild ovan: "Norge" av Sören Björnfot)
Läs hela inlägget »
Roger Forsmark valdes av medlemmarna till att få fronta vår hemsida ett tag.

Bild tagen vid Stendörren.

Grattis Roger, toppenfin bild tycker vi!
Läs hela inlägget »
Vi hoppas att ni vill delta på vårt årsmöte måndagen den 13 mars, kl 19,00 i Studiefrämjandets lokaler på Götgatan i Flen.

Kika in på vår Facebooksida, där kan ni läsa mer.

Ulrika Lifvakt och Roger Forsmark kommer och visar bilder från deras Islandsresa, bara det är ju värt ett besök :)

Etiketter