Uppstart och verksamhet

Iden till att starta en ytterligare klubb i kommunen föddes när vi insåg vilket intresse det faktiskt finns för fotografering och bildbehandling. Samma intresse finns även för allt därikring, utöver själva bildtagandet: att umgås med likasinnade, få möjligheten att fråga, inspireras, och lära sig ännu mer.

Vår klubb välkomnar kreativitet; ha roligt i ditt fotograferande, experimentera med din bildbehandling och kunskapen kommer på vägen.

Vi valde att hösten 2016 skapa en interimstyrelse, som jobbat fram förslag på stadgar och förslag till styrelse. I september 2016 hade vi ett konstituerande årsmöte där vi valde att skapa vår klubb.

Syfte:
- att vara en samlingspunkt för fotointresserade medlemmar.
- öka medlemmarnas kunskap om bild och fotografering och de verktyg som finns för bildbehandling.
- verka för att medlemmarna ska kunna sprida och förmedla sina verk för allmänheten.
- efter bästa förmåga erbjuda en verksamhet som utvecklar medlemmarnas kreativitet, fotografiska bildsyn och konstnärligt nyskapande.
Detta kan ske genom olika aktiviteter såsom föreläsningar, studiecirklar, resor och bildvisningar.

Personuppgifter

Den 25:e maj ersätts tidigare Personuppgiftslagen (PUL) av något som kallas General Data Protection Regulation, eller kort och gott GDPR.

Det är ett regelverk som är gemensamt för hela EU, och det ställer från och med den 25:e maj högre krav på hanteringen av personuppgifter än tidigare.

Vi i Fotoklubben Fokusera Flen har uppdaterat vårt arbetssätt kring alla medlemmars personuppgifter.

Syfte: Som fotoklubb behöver vi vissa uppgifter för att administrera klubben, såsom för- och efternamn, mailadress samt personnummer. Personnummer lämnar vi vidare till Studiefrämjandet, då många av våra aktiviteter registreras i olika typer av studiecirklar av dem.

Förvaring: Personuppgifterna i skriftlig form registreras i ett exceldokument som regelbundet uppdateras. Det hanteras och förvaras av ordföranden. Bilder från fototräffar och övriga aktiviteter lagras på Dropbox där enbart medlemmar kan logga in. De förvaras även på hårddisk hos ordföranden och webbansvarig.

E-post: Ordförande och webbansvarig har tillgång till klubbens e-post.

Förteckningar: Medlemsregister samt registrering av medlemsavgift. Hanteras och förvaras av ordföranden.

Tid: Fotoklubben Fokusera Flen avser att spara personuppgifter så länge som klubben finns kvar. Medlemmar kan när som helst kräva att alla personuppgifter skall raderas.

Samtycke: För att Fotoklubben Fokusera Flen ska vara förenlig med Dataskyddsförordningen krävs att du som medlem samtycker till vår hantering av dina uppgifter. Detta behöver ske skriftligen. Vi önskar att du som medlem sänder oss ett mail där du skriver att du samtycker till vår hantering av dina personuppgifter. Från och med 25:e maj 2018 finns även en iklickbar ruta vid medlemsansökningen.

Samtyckesmail skickas till: fotoklubbenfokuseraflen@gmail.com

För klubben

Ordförande Hanna Nordin

INSPIRATION

Inspireras av andras alster. Kika in i vårt Galleri för att njuta av medlemmarnas bästa bilder, och är du medlem själv är det hit du skickar din bästa bild.

GEMENSKAP

Fotografering är så mycket mer än att bara trycka på en knapp. Gemenskap, umgänge och feedback från andra är en stor del av ens utveckling inom fotografi.

UTVECKLING

Ta del av andra medlemmars tips och trix, utnama dig själv att testa någon du inte provat förr. På våra medlemsträffar får du möjligheten att visa dina alster, och få återkoppling på dina bilder.